news-details
Društvo

Građanski biro u Baru adaptiran za osobe sa invaliditetom

Građanski biro Opštine Bar, koji je juče ponovo počeo rad sa strankama, sada je pristupačniji osobama sa invaliditetom.

-Poseban akcenat u adaptaciji biroa u prethodnih mjesec i po dana bilo je prilagođavanje njegovih prostorija licima sa invaliditetom.  Napravili smo posebnu, pristupnu rampu sa rukohvatima i taktilne staze za osobe sa oštećenjem vida. Instalirali smo i poseban šalter za osobe sa invaliditetom, a u prostoru oko Građanskog biroa adaptirali smo i poseban parking prostor sa silaznom i uzlaznom rampom-kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

On je pozvao građane da i dalje u maksimalnoj mjeri svoje potrebe pred organima lokalne uprave obavljaju elektronskim putem.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Svetlana Gažević kazala je da će režim rada Građanskog biroa podrazumijevati nošenje zaštitne opreme za sve zaposlene i korisnike usluga biroa, a da je radno vrijeme kao i   prije uvođenja mjera, od 08:00-14:00 svakog radnog dana.

-Za građane koje ne posjeduju zaštitne maske, obezbijedili smo besplatne maske na ulasku u Građanski biro i na ulazu u zgradi Opštine. Obavezna  je i dezinfekcija ruku, takođe organizovana   na ulazu u Građanski biro, službenom ulazu Opštine i na ulazu gdje su smještene kancelarije Komunalne policije i drugih organa. U Birou je  vidno obilježen prostor za održavanje distance stranaka,  može ih boraviti  najviše deset -kazala je Gažević.

Radove na adaptaciji Građanskog biroa izvela je kompanija “Cerovo” iz Bara, sa kojom je Opština Bar zaključila ugovor o izvođenju ovih radova nakon sprovedenog odgovarajućeg postupka javne nabavke.