news-details
Društvo

Danas i sjutra tretiranje palmi protiv crvenog surlaša

Sektor Gradsko zelenilo DOO Komunalne djelatnosti Bar danas i sjutranastavlja preventivno hemijsko tretiranje palmi u cilju suzbijanja štetočine crveni surlaš.Tretiranje sprovodi VU “Veterinum” iz Ulcinja.

-Radna karenca preparata je jedan dan. Sredstvo za zaštitu bilja je otrovno za pčele. Molimo građane da ne prilaze i ne dodiruju palme na ovim lokacijama-saopšteno je ovim povodom iz komunalnog preduzeća.

Danas je tretman palmi na lokacijama između Kongrapovih i Zlatiborskih zgrada, oko velikog atomskog skloništa, na Bulevaru dinastije Petrovića, na tržnici, u Makedonskoj ulici, u ulicama dinastije Balšića,  dinastije Crnojevića, Murteze Karađuzovića,  24. novembra, Rista Lekića, pored parking prostora na Žukotrlici, od plaže Nikitovića do stare pumpe i pored sportske dvorane.

Sjutra, drugog juna,  tretiraće se palme na Bulevaru Revolucije, oko zgrade Opštine, u Borskoj, Požarevačkoj i Makedonskoj ulici, kod zgrada “Ilinden 1 i 2” i “Mavrovo”, od Suda do Poljoprivredne škole, pored Crvenog krsta,kod zgrade Komunalnog preduzeća i Zavoda za suptropske kulture, u Ulici vojvode Maša Đurovića,  pored autobuske i željezničke stanice u Baru, u Starom Baru i pored kapele, na Biskupadi, u Sutomoru i na  Virpazaru.